lauantai 31. lokakuuta 2015

Somat lapaset

Taannoisella melontaretkellä kuvasin useamman neuleen. Nyt esittelyvuorossa on viimeinen silloin kuvattu neule, MKAL-lapaset. Ravelryn lapasryhmässä oli alkusyksystä mysteerineulonta, jossa neulottiin samaa mallia hieman muunnellen lapaset, kämmekkäät tai niiden yhdistelmä. Konservatiivisena ihmisenä mie jätin kaikki krumeluurit pois ja neuloin peruslapaset.
Lapasista tuli miulle liian suuret, joten nämä menevät lahjaksi. Vähän harmittaa, sillä lapasista tuli somat, juuri sellaiset, joitsa mie tykkäisin pitää. Onneksi huomenna alkaa uusi MKAL, toivottavasti niistä lapasista tulee sopivat miun kätösiini.
Lapasten ohje- ja lankatiedot on jälleen kirjattu Ravelryyn.

lauantai 17. lokakuuta 2015

Uimarin sukat

Osallistuin jälleen Ravelryssä mysteerineulontaan, jossa neulottiin uimari Gertrude Ederlen innoittamat sukat. Gertrude Ederle ui ensimmäisenä naisena Englannin kanaalin yli vuonna 1926. Gertruden huokaus "Olen onnellisin aaltojen lomassa" inspiroi sukkien suunnittelijaa Phyll Lagermania. Mie taas toivoisin, että meloessa ei olisi suuria aaltoja. Ylläoleva kuva Repoveden kansallispuistosta kuvaa hyvin miun lempimelontakeliä.
Olen osallistunut tänä syksynä 2 mysteerineulontaan, joissa molemmissa oli miusta sama vika. Kun 2 ensimmäistä vihjettä oli neulottu, ohjeeseen ei ilmestynyt mitään uutta. Ohjeita oli venytetty vähän turhaan usean vihjeen pituiseksi, vaikka mitään uutta ei ohjeessa ilmennyt. Sinällään nämä sukat ovat kyllä kauniit, mutta olisin kaivannut jotain uutta tai erilaista uusiin vihjeisiin. Mysteerineulontojen viehätys on siinä, että ei tiedä, millainen neuleesta tulee uuden vihjeen myötä. Nyt tätä viehätystä ei ollut.
Toisaalta sukkien malli on sellainen, ettei siihen mitään muuta olisi luontevasti saanutkaan. Tämän ohjeen olisi voinut julkaista muussa yhteydessä kuin mysteerineulonnassa. Mutta olisinkohan sitten neulonut nämä? Joka tapauksessa olen tyytyväinen lopputulokseen, tykkään väristä ja sukista.
Sukkien ohje- ja lankatiedot on kirjattu tänne.

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Lankakaupassa Wienissä

Pari viikkoa sitten kävin Wienissä. Matkan tarkoituksena oli ystävien tapaaminen, mutta ehdin myös piipahtaa lankakaupassa.  Laufmasche löytyi helposti Knitmapin avulla. Kauppias oli ystävällinen ja puhui englantia. Lankaa kaupassa ei ollut kovinkaan paljon ainakaan esillä. Ostin yhden vyyhdin itävaltalaista käsinvärjättyä lankaa, 2 vyyhtiä skotlantilaista lankaa ja Jane Austin Knits -lehden.
Lankakauppiaan tyttärellä on muuten Kiasman näyttelyssä töitä esillä. Kauaa en kaupassa ehtinyt olla, sillä halusin käydä vielä Kärtner strassella ennen ystävien tapaamista.
Ystäväni on taitava tilkkupeittojen ompelija. Sain ihailla hänen töitään ja sain lahjaksi muutaman työn.

Kierrätysperiaatteellä tehdyt patakintaat ja pienen pöytäliinan. Pidän kukkakuoseista, joten lahja on mieluinen.
Itävallassa oli vielä kesäistä. Kukkalaatikoiden loisto ja runsaus sai miut huokailemaan, onnistuisipa joku kesä miultakin kesäkukat noin ihanasti.

Kylmenee

Havahduin siihen, että alkusyksyn lämpimät säät ovat ohi. Viime talvena hukkasin useat käsineeni eikä miulla juuri mitään, millä pitäisin käteni lämpiminä. Ensi hätään kämmekkäät auttaisivat hyvin.
Työkiireet ja niistä johtuva väsymys ovat pitäneet miut poissa täältä blogista. En ole myöskään saanut kuvattua neuleitani. Viikko sitten sunnuntaina menimme Repovedelle melomaan ja pakkasin reppuun usean neuleen kuvattavaksi. Nyt lomalla on rauhallista aikaa päivittää myös blogiani.
Kuvat ovat lavastettuja, sillä oikeasti en laittaisi uusia kämmeköitä käteen meloessani. Villa luistaa melassa liikaa ja ainakin kovemmalla tuulella ei tuntuisi mukavalta meloa, jos mela luistaa kädestä koko ajan.
Neuloin kämmekkäät ohuilla puikoilla, jotta neuloksesta tulisi semmoista peltiä, ettei tuuli ja viima pääse läpi. Miun käsiä kylmää helposti ja halusin lämpimät kämmekkäät. Näistä kylmä tuuli ei pääse läpi.
Onneksi Repovedellä ei viime sunnuntaina tuullut yhtään, vaan järven pinta oli peilityyni. Lokakuussakin voi nauttia melomisesta, etenkin kun melkein koko kesän tuuli ja satoi. Vielä on edessä yksi melontaretki, sitten laitetaan kanootti talviteloille. Onneksi puikoille ei tarvitse tehdä samoin, vaan neulomista voi jatkaa ympäri vuoden.

Kirjakämmekkäiden ohjetiedot löytyvät täältä.